cròniquesequipsgeneralsenior masculí

Crònica del sènior, CB Solsona: 62 – Bàsquet Sitges: 56

També es guanya el darrer partit
El sènior acaba imbatut a casa

Parcials: (18-13); (11-22); (18-10); (15-11)
En l’últim partit d’una temporada històrica, el sènior no va juga un bon partit, però també es va acabar imposant en el marcador. S’enfrontava al Bàsquet Sitges, un bon conjunt que ha fet, però, una competició irregular i ha acabat classificat en la setena posició.
En aquesta ocasió, tal com ja ha passat en altres encontres del tram final de la lliga, van tenir problemes de concentració. Van començar el partit poc intensos, amb un joc imprecís i irregular.. Amb tot, els locals van aconseguir un marge de fins a set punts, però en els darrers minuts del segon quart es van veure desbordats pels sitgetans: durant cinc minuts fatídics la conjunció de defensa en zona, ràpids contraatacs i triples van fer mal als locals, que els van remuntar la renda aconseguida i van marxar al vestidor amb 6 punts d’avantatge (29-35).
A la represa l’equip es va posar les piles i va millorar sensiblement la intensitat. Més centrats en defensa i molt més agressius en atac, van donar la volta a un marcador al que havíem arribat a tenir un desavantatge de 9 punts.
En el darrer quart els solsonins no van aconseguir desempallegar-se de l‘adversari fins als últims minuts. Enguany l’equip s’ha tornat expert en controlar marcadors ajustats en els trams finals i aquesta vegada no va ser menys. Amb l’equip absolutament concentrat en defensa, els visitants no van aconseguir anotar en els dos últims minuts, mentre que un triple providencial del Teje en el darrer minut permetia assolir un marge suficient de tranquil·litat en les dues darreres possessions.
Els anotadors destacats van ser el Joan amb 16 punts, el Lluís Codina amb 12 i l’Alberto amb 9.
Amb aquest partit acaba una lliga que serà recordada en la història del club: no havia passat mai que el primer equip aconseguís acabar la competició regular guanyant tots els partits a casa i amb només una sola derrota. L’equip ha assolit la lliga d’una manera incontestable, amb una diferència de 5 victòries (+ average) sobre el segon classificat, jugant un bon bàsquet i essent per als equips inferiors un exemple d’actitud i de treball d’equip. Cal destacar la poderosa defensa de l’equip, la millor defensa de tots els grups de tercera catalana, que ha rebut en contra una mitjana de només 53 punts per partit.

I ara, fases del Campionat de Catalunya

Amb l’ascens aconseguit fa cinc jornades, acabada la lliga l’equip podrà gaudir ara del Campionat de Catalunya de Tercera, que juguen els guanyadors dels diferents grups. No serà fàcil, perquè per arribar a la final a quatre ha de superar dues fases eliminatòries. En la primera fase s’haurà d’enfrontar el 26 de maig – en una seu encara per determinar – a l’AESE de l’Hospitalet de Llobregat, un equip que també només ha perdut un partit a la fase regular. I si guanya a l’AESE, li toca una nova eliminatòria el 2 de juny a Barcelona contra l’Espanyol, club que pretén tornar a potenciar la secció de basquetbol, tal com havia tingut en un altre temps.
Serà complicat, però és un premi per a l’equip el fet de disputar el Campionat de Catalunya i els jugadors hi aniran ben motivats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *