Crònica del sènior, Òdena CB A, 48 – CB Solsona, 66

COP D’AUTORITAT DEL LÍDER
El Campionat ja és a tocar

Parcials: (10-11), (5-13), (9-25) i (24-17)

El CB Solsona tenia diumenge a la tarda el desplaçament més complicat del que resta de competició regular i el va resoldre amb una solvència aclaparadora. S’enfrontava a un dels equips perseguidors, encara amb opcions matemàtiques de guanyar al Lliga. A més, és l’equip més ofensiu del campionat; fins aquell moment havia anotat una mitjana de 73 punts per partit, davant els 70,8 anotats pels solsonins. Però l’Òdena tenia al davant a la millor defensa – i de molt – de la competició: el CB Solsona havia rebut només 52,8 punts per partit, davant dels 62,5 dels de l’Anoia.
El resultat final parla per sí mateix. L’equip que més anota del Campionat no va poder arribar ni als 50 punts i els solsonins van guanyar el partit amb 18 punts de diferència.
El partit es va haver de jugar al complex esportiu de les Comes d’Igualada, a pista transversal, perquè l’Odena no podia disposar del pavelló municipal de la població. Els dos primers quarts van ser molt defensius, de poca anotació. Els solsonins, molt ben posats a pista, amb molt bona concentració defensiva, van anar marcant el ritme del partit i va arribar a la mitja part amb el resultat de 15-24, nou punts per damunt.
L’excel•lent conjunció de l’equip i el bon moviment de pilota van anar donant confiança a l’equip taronja, mentre que els locals la van anar perdent. I va ser en el tercer quart quan els solsonins es van desbocar ofensivament: posaren la directa i van passar per damunt dels rivals, amb 5 triples inclosos, assolint 25 punts de diferència. En el darrer quart van baixar una mica el ritme i es va arribar al resultat final de 48-66. En l’anotació cal destacar els 24 punts del Lluís Codina i els 12 de l’Alberto.
El CB Solsona aquesta temporada és el millor exponent de la màxima que diu que en el bàsquet els partits es guanyen des de darrera. La conjunció d’equip i la solidesa defensiva són les millors credencials d’un equip que ja té el campionat i ascens a tocar, quan encara queden 7 jornades perquè acabi la Lliga.
Dissabte vinent a l’horari habitual (17:45h) hi ha partit a casa, aquest cop amb el Nou Bàsquet Olesa B. Una nova oportunitat per gaudir del bàsquet que aquest any el sènior està regalant a l’afició.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *