3x3esdeveniments

5 i 6 de desembre 2on 3D3 a Canovelles per cadets: femení i masculí

 

Introducció

 

3D3 és un projecte que vam dur a terme entre la comunitat del Canovelles Basket Club l’any passat amb gran èxit i un objectiu: fer i ampliar la germanor entre clubs veïns del Vallés. Som molts els equips els que temporada rere temporada enfrontem els nostres equips. Generacions de jugadors i entrenadors han crescut junts trobant-se dos o quatre vegades cada any i, al final, els records de pista són els que millor queden gravats.

Amb aquesta idea en ment, i donat l’èxit de la primera edició, volem presentar-vos el 3D3, un dia complert de bàsquet, 4 equips a 3 competicions diferents.

El nostre és un club versat en la gestió de tornejos, festes, triangulars i altres actes. Ens posem de nou el peto de treball amb aquest projecte innovador per aconseguir sorprendre i fer gaudir a tots els jugadors i participants de la nostra passió, que és el bàsquet, en dos dies diferents: el 5 i el 8 de desembre.

L’organització, que no és més que els propis jugadors i entrenadors del club, estem profundament motivats i la nostra il·lusió és màxima.

 

 

 

Categories

Aquesta segona edició va dirigida a les Categories Cadet Masculí i Cadet Femení. Per tal d’equilibrar les competicions, es busquen equips Masculins de nivells C i B; i equips Femenins de nivells B i A.

L’organització i horari per a categories Masculines i Femenines serà exactament igual però en dies diferents:

 Els MASCULINS jugaran el dissabte 5 de Desembre.

 Els FEMENINS jugaran el dimarts 8 de Desembre.

 

Àmbit esportiu

 

El 3D3 duu aquest nom per que durant un dia es duen a terme tres activitats diferents entre els equips:

1) Un quadrangular entre els equips

2) Un concurs de triples

3) Un 3×3

Aquestes activitats s’aniran intercalant al llarg del dia en qüestió.

1. quadrangular entre els equips Primer de tot, el 3D3 vol ser un dia amistós. És per això que entre els quatre equips es jugaran uns partits amistosos. Per tant, cada equip jugarà tres partits.

Respecte al reglament dels partits, els partits constaran de dues parts de 20 minuts a temps corregut amb 5 minuts de descans a l’ecuador del partit. Prèviament els equips disposaran de 10 minuts per escalfar. La resta de normes seguiran el reglament FIBA de la Federació Catalana de Bàsquet, aplicant les normes d’al·literació d’aquest.

L’objectiu d’aquest reglament és fer el més dinàmic possible totes les activitats. S’hauran de presentar obligatòriament, 5-10 minuts abans de l’inici del partit corresponent, les fitxes federatives, el DNI i/o passaport dels jugadors/es i entrenadors/es. No s’admetrà cap altre document.

Els àrbitres dels partits seran col·legiats per la Federació Catalana de Bàsquet.

És obligatori per a tots els equips portar la equipació oficial i la segona equipació. Aquesta última només s’utilitzarà en cas de coincidència amb l’altre equip i en cas de figurar com a equip visitant (en segon lloc) en el calendari.

 

2. Concurs de triples

Al concurs de triples hi participaran tots els jugadors i anirem fent varies eliminatòries.

11:05 Cada jugador tirarà 15 triples, 3 de cada posició. Ens repartirem tots els jugadors a les 5 cistelles del pavelló ordenats alfabèticament. Una vegada tots hagin llençat i s’hagin comptabilitzat els encerts els classificaran els següents jugadors:

1. El millor de cada cistella (5 jugadors)

2. El millor de cada equip sense contar els que ja hagin sortit (4 jugadors)

3. Els tres millors de tots els que quedin (3 jugadors)

En cas de desempat es farà una segona ronda llençant 5 triples des de posició central i si persisteix l’empat, passarem a muerte súbita.

D’aquesta manera es classificaran 12 jugadors a la segona ronda.

Calculem que trigarem uns 30 minuts per aquesta primera ronda.

12:50 Farem una segona volta on cada jugador tornarà a llençar 15 triples amb opcions de desempat. D’aquí es classificaran els 6 millors. Calculem que trigarem uns 30 minuts per aquesta segona ronda, ja que llençarem en menys cistelles que abans.

15:10 De nou, a la tercera volta, els sis millors llençaran de nou 15 triples amb opcions de desempat. Llençarem a una de les dues cistelles central.

D’aquí es classificaran els tres millors.

17:25 Per acabar farem una ronda on eliminarem a un jugador i a continuació una final entre els dos millors. Com sempre, llençaran 15 triples amb opció de desempat.

3. 3×3

Aquesta és la activitat especial i més important del dia. Entre tots els jugadors participants, la organització muntarà 8 equips de 3 o 4 jugadors de forma equilibrada i barrejant a cada equip de 3 un jugador de cada equip participant.

 

Amb això intentem fomentar la coneixença entre equips i fer veure que tot i ser rivals moltes vegades, no som enemics, sinó companys que estimem el mateix esport. Aquets grups de 3 es veuran obligats a col·laborar, jugar i guanyar junts per proclamar- se campions de la competició de 3×3.

La forma de competició serà la següent:

a. Els partits començaran a l’hora assignada.

b. Els partits duraran 10 minuts.

c. En els equips de 4 jugadors tindrà que haver-hi un canvi obligatori en  el minut 5 per tal que tots els jugadors juguin cada partit.

d. Els partits es regiran pel reglament FIBA de la Federació Catalana de Bàsquet i estaran arbitrats per gent de la organització del club.

e. La competició disposarà de dues fases:

a. En la primera fase tots els equips jugaran entre ells en forma

b. En funció del com hagin quedat a la lligueta anterior es durà de lligueta. Per tant, cada equip jugarà en aquesta estona un total de 7 partits. a terme una eliminatòria de vuitens, quarts, semifinals i final.

Per al 3×3 és imprescindible que tots els jugadors portin la equipació oficial i la segona equipació a mà per evitar confusions amb companys.

Menjar

El dinar per a jugadors i entrenadors del dia del torneig es durà a terme a les mateixes instal·lacions del pavelló i consistirà bàsicament d’una botifarra amb patates, postre i beguda.

Tots els equips dinarem junts a les 13:30.

Per als pares s’ofereix el mateix dinar, però s’ha de reservar amb antelació. Al arribar al matí, l’equip haurà de pagar els tiquets extres que hagi demanat per tal que la organització se’ls lliuri.antelació. El cost del dinar per als acompanyants serà de 5€.

És molt important que ens informeu si hi ha algun jugador amb problemes alimentaris o al·lèrgies per tenir-ho en compte.

Altres Serveis

PÀGINA WEB: A la nostra pàgina web podreu obtenir tota la informació d’aquesta diada: equips, participants, calendari… Aconsellem que comprovessin les dades dels vostres equips a la web, per contrastar si son o no correctes. En cas de que hi hagi qualsevol error, preguem ens el comuniquin a partir del nostre correu electrònic

canovellesbc@canovellesbc.com.

ALTRES XARXES SOCIALS: També podreu estar al corrent de les últimes noticies sobre el dia a la nostra pàgina de Facebook i al Twitter oficial del club @Canovelles_BC i al Instagram equivalent.

PANELL DE RESULTATS: A l’entrada del poliesportiu hi hauran uns cartells penjats que aniran informant dels resultats que es vagin produint.

BAR: Hi haurà instal·lat un servei de Bar al pavelló, on podran comprar entrepans, pastes, begudes, aigua…

FOTOGRAFIES: Disposarem de fotògraf/a oficial que al final del torneig publicarà totes les fotografies al facebook del club i a la pàgina web.

VESTUARIS: Cada equip disposarà d’un vestuari. La clau d’aquest vestuari queda sota la custodia de l’entrenador en qüestió i serà aquest qui es faci responsable d’obrir i tancar quan ho consideri convenient. El club no es farà càrrec de cap objecte perdut o desaparegut.

Condicions de pagament

El cost serà de 150€ per equip, amb un màxim de 2 entrenadors.

El pagament es farà mitjançant el següent número de compte de Catalunya Caixa i enviant per correu electrònic al canovellesbc@canovellesbc.com el resguard de la transferència especificant el vostre club i la participació al 3D3 Canovelles BC. Un cop finalitzat tot aquest procés, sereu admesos definitivament al nostre event.

ES58 0081 0044 23 0001248247

Una vegada fet l’ingrés se us demanaran les dades de l’equip que inclourà les dades dels jugadors que participen i la seva posició de joc, al igual que la informació dels entrenadors.