cròniquesgeneralsenior masculí

Crònica del sènior masculí, A.E. L’Esquitx St. Sadurní, 43 – CB Solsona, 52

Vintena victòria i a punt de campionat, El sènior guanya de nou tot i les baixes

Parcials: (8-15); (14-13); (7-15); (14-9)
Un partit estrany en el que el sènior no va acabar de trobar la seva identitat i el ritme de joc habitual, però va saber controlar el partit i es va imposar per la millor qualitat tècnica. El desplaçament a Sant Sadurní era una partit transcendental per poder tenir una opció ben clara de guanyar el campionat a la següent jornada al pavelló de Solsona; però l’equip hi anava amb pocs efectius, molt delmat per quatre baixes per lesió. Els quatre lesionats (el Moisès, el Guillem, el Joan i el Lluís Tejedor) van estar presents a la banqueta per fer pinya amb l’equip. Cal tenir en compte, a més, que els reforços del Manel Gil i del Jofre Albà del Sots 25 van haver de marxar a la mitja part per anar a jugar el seu partit a la veïna ciutat de Vilafranca. Va romandre com a únic reforç el jugador cadet Max Albà, que va fer una aportació ben positiva.
Tot i no jugar amb la fluïdesa d’altres ocasions els solsonins, amb alts i baixos, van anar imposant el seu ritme. A la mitja es va arribar amb un avantatge de 6 punts (22-28) però al tercer quart els solsonins es van endollar i van arribar a disposar d’un avantatge de 19 punts. A partir d’aquell moment es va baixa el ritme i la intensitat defensiva i en el darrer quart el locals van remuntar fins a situar-se a -7. Els solsonins, però, van evitar que es consumés la remuntada i van controlar el tram final del matx. Els màxims anotadors taronges van ser l’Alberto amb 18 punts, el Lluís Codina amb 14 i l’Èric amb 10.
I ara tot i que queden cinc jornades, dissabte vinent es pot guanyar la lliga en el partit a casa contra un rival potent, un dels tres equips que lluita pel subcampionat, el CB Esparreguera B. Si el CB Solsona guanya o perd per menys de 21 punts ja és matemàticament campió de Lliga i ascendeix directament a segona catalana.

L’equip es mereix rebre el suport de tot els seguidors i l’afició es mereix gaudir d’aquest moment. Cal omplir el pavelló!

Fent història
Quan encara queden cinc jornades per acabar la lliga el sènior del CB Solsona, amb vint victòries i una derrota, té un contundent avantatge al capdavant de la classificació i està a punt d’assolir l’ascens de categoria. Però cal fer una mica d’història i recordar que el primer equip del club ja va ascendir a la segona categoria l’any 2007. Ara bé en aquella ocasió ho va fer en assolir la segona posició del campionat que donava dret a l’ascens directe (ara només ascendeix directament el primer classificat i el segon promociona).
El primer equip va mantenir-se a la segona categoria durant quatre temporades, entre els anys 2007 i el 2011, entrenat llavors pel Joan Pujol. Va perdre la categoria el 2011 i ara, després de vuit temporades, té unes excel•lents perspectives per retornar-hi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *