Reunió formativa entrenadors novells, dimarts 24 de novembre de 2015

Amb data 24/11/2015 es va realitzar la primera reunió formativa d’entrenadors novells del club. Vam comptar amb l’assistència dels següents entrenadors:

 • PREMINI MIXT: Jaume Merino i Maria Villaró.
 • MINI A: Marcel Jané.
 • MINI FEMENÍ: Miquel Villaró.
 • INFANTIL FEMENÍ: Núria Cardona.
 • CADET MASCULÍ: Jordi Vila.
 • CADET FEMENÍ: Cristina León.
 • SÈNIOR FEMENÍ: Jordi Vila.

Durant la reunió es va parlar del procés a seguir, com a entrenador, quan es fa la recepció de l’equip a l’inici de temporada: “aquest fet inclou la importància de conéixer l’equip, jugador per jugador, detectar el nivell del grup, detectar les mancances i virtuts dels nostres jugadors, estar preparats per les necessitats de demanda que ens vindran dels jugadors i, sobretot, marcar uns objectius acord amb la realitat de l’equip que es porta. Aquest fet ajuda a no crear frustracions a l’entrenador i a valorar el treball de l’equip, més pel que es fa que per si es guanya o es perd.

També es va parlar de la importància de tenir un a bona relació amb els pares dels jugadors i buscar la seva implicació i complicitat amb l’equip. S’ha de fomentar una bona comunicació pares–entrenadors per evitar mals entesos i interpretacions errònies durant la temporada referents a les decissions que, com a entrenadors, anem prenent al llarg de la competició.

Es va fer esment de la política de club. Del fet de prioritzar l’ensenyament, formació i educació dels nostres jugadors, com a esportistes i persones, per sobre dels resultats. Es va parlar del fet d’inculcar als jugadors la necessitat d’ajudar i col.laborar amb els equips superiors, ja sigui de nivell o categoria,
que vegin que la necessitat de club està per sobre de la de l’equip. Els jugadors NO han de veure com un càstig el fet d’anar a entrenar o jugar amb altres equips, ja sigui per necessitats tècniques com per falta de jugadors a l’equip receptor.

En quan als entrenaments, es va parlar de com repartir el temps d’entrenament en funció de la planificació i de la demanada o necessitat que va sortint de l’equip a mesura que avancem en el període de competició.

Es va partir de la base d’un entrenament bàsic de 90 minuts i un treball de Tècnica Individual, (TI d’aquí en endavant), de 45 minuts (un 75% aproximadament de l’entrenamet). Varem parlar d’una distribució hipotètica d’una sessió diària:

 • Iniciació amb exercici o joc actiu d’uns 10 minuts on s’hi pot incloure els darrers 3 minuts estiraments ACTIUS, en moviment.
 • Treball de TI de 45 minuts: exercicis curts (7-8 minuts), senzills, on es busquen objectius concrets i fàcils d’assolir però intensos i amb increment de dificultat. Durant aquesta fase d’entrenament combinaríem els fonaments de TI: bot, passada, joc de peus (parades, sortides, recepcions, talls i entrades) i tir. (Dos espais de descans i hidratació 5 minuts total.)
 • Part final entrenament 20 minuts: treball col.lectiu ofensiu i defensiu on podríem introduir un treball intens des de l’1*0,1*1, 2*1, 2*2, 3*2, i 3*3.
 • 10 últims minuts fomentar treball de recompensa, tornada a la calma i recuperació. Aquí podem incloure partit competitiu, jos amb incentiu competitiu…
 • Després de l’entrenament estiraments passius i moment per parlar amb els jugadors de la sessió, sensacions, escoltar el que ens diuen i fomentar el reforç positiu grupal i individual. El jugador necessita que li reconeguem l’esforç i, a més a més que li diguem el que ha fet bé.

Això és bo pel jugador i repercuteix positivament al grup.

També es va parlar d’una hipotètica distribució de càrregues de treball durant la setmana i conceptes a treballar per tancar un cicle de treball setmanal:

 • Dilluns: es un bon dia per parlar i treballar conceptes, tant de TI com de joc col.lectiu, referents al que s’ha fet al partit del cap de setmana anterior. El dilluns la sessió podria voltar entorn de les mancances o errades que s’han fet en el partit anterior.
 • Dimecres: dia més intens, on es pot fer una càrrega de treball més forta. Aprofitar que l’equip va descansat per apretar en l’exigència de l’entrenament en tots els aspectes: TI, atac, defensa…
 • Divendres: Intensificar el treball col.lectiu tant en atac com en defensa: 2*2, 3*3, 3*2+2*1, 3*2 continuat, 3*3 continuat i treball del 5*5 (preparació partit), treball intens del concepte de PASSAR/TALLAR/OCUPAR/PENETRAR/DOBLAR, respecte espais, poc bot i passada per desplaçament pilota. Acabar sessió parlant del partit del cap de setmana, parlar amb els jugadors del que es farà, del que es trobaran i motivar-los al màxim.

Ha estat una primera reunió molt positiva on els entrenadors han expressat les seves opinions i ha servit per posar sobre taula petites idees i conceptes que ajudaran, segur, a la planificació dels seus entrenaments i la manera de gestionar els seus equips.